fredag 10. oktober 2014

Bruk av Padlet i undervisning

En Padlet er som en digital tavle, notatblokk, eller oppslagsverk som du kan dele til dem du måtte ønske. Man kan selv sette begrensninger for hvem som skal kunne lese/skrive på din padlet, noe som egner seg spesielt godt om dette skal brukes som en del av undervisningen.

Vi som er studenter på Norsk2  hos UIN har fått i oppdrag å lage en felles padlet hvor vi skal beskrive måter å bruke de grunnleggende ferdighetene skriving, lesing, regning og muntlige ferdigheter med digitale ferdigheter. Min gruppe fikk IKT og skriving. Vi ble enige om at padlet er et godt digitalt verktøy som man lett kan kombinere med den grunnleggende ferdigheten skriving.

Et eksempel kan være at en elevgruppe får i oppdrag å lese et eventyr, og deretter notere i padlet hva som gjør akkurat den valgte teksten til et eventyr (kjennetegn). 

En annen måte å bruke padlet til undervisning er å bruke det som et notat på hvilke kunnskaper elevene besitter/ ønsker om et tema før det arbeides med i skolen. Samme prosess kan gjentas når elevene er ferdige med opplegget, for å se hvilke kunnskaper elevene har fått gjennom prosessen.


Min padlet finner du her. Jeg blir veldig glad om du ønsker å gå inn for dele noe du kan om digitale verktøy. Denne kan du gjerne dele videre med andre, så vi kan høste av hverandres erfaringer.

4 kommentarer:

  1. Hei!
    Morsomt at du opprettet en Padlet! La igjen en liten notis om GoAnimate som kan være morsomt å sjekke ut :)

    SvarSlett
  2. Grei beskrivelse av verktøyet og gode, konkrete eksempler på hva bruke Padlet til. I videoen flere eksempler.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for tilbakemelding. Håper vi kan høste mye av hverandres gode eksempler :)

      Slett

Kommenter gjerne hva dere synes om bloggen og tips til videre arbeid :)